BlogÖnismeretStabil önbecsülés

Stabil önbecsülés

Stabil önbecsülés

A vendégeim gyakran hallják tőlem, hogy a közös munkánk során az egyik célunk az, hogy legyen egy belső, stabil váz, a te értékességed, az értékrended, az önbecsülésed, ami megingathatatlan. Minden ebből indulhat ki, a határok meghúzása, a játszmák nélküli élet, a céljaid elérése stb. A stabil váz körül persze lehetnek mozgások, viharok is időnként, de az csak körülötte van és nem ingatja meg a stabilitást. Így a nehézségekből is könnyedén fel tudsz állni, az nem is tud elmélyülni annyira, hamarabb egyensúlyba kerülsz.
A sikeres emberek egyik nagy titkának is tartják, hogy ha valami nem sikerül nekik, az nem kudarc, hanem javítandó nehézség….
Az önbecsülés tehát nem függ a külső körülményektől! Az STABIL kell, hogy legyen.
A külsőségek az önbizalmadat növelhetik, mint a szép házad, a rendezett kerted, a menő ruhád vagy autód. Ha ettől függne az önbecsülésed, mi van, ha ezeket elveszíted?
Ha tönkremegy az autód és csereautóként egy kevésbé márkás kocsit kapsz, amiben rosszul érzed magad, akkor tudhatod, hogy az önbizalmad van rendben, de az önbecsülésed építendő.
Tehát
Ha az önbizalmad rendben, de az önbecsülésed nincs, jön a nehézség (meginog az önbizalom) és mélypontra küld, ahonnan nehezebb felállni. Ha az önbecsülésed rendben, a külsőségek nem visznek mélyre és könnyedén megoldod a problémát.
Ha mindkettő rendben – az optimális! Akkor nagyon jól érzed magad a bőrödben.
Te hogy állsz most?
Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!