Kineziológia

Kineziológia

A kineziológia a XX. század tudománya, ugyanakkor évezredes tapasztalatokat is integrál. A jelenben egyre inkább keresett és kedvelt természetgyógyászati ág, amely annak a sajátosságának köszönhető, hogy az emberre egységként tekint, testét, érzelmeit és szellemiségét egyben gyógyítja. A környezetemben egyre több orvos tartja fontosnak terápiája kiegészítéseként, amikor a betegség hátterében álló lelki okok hátráltatják a gyógyszeres vagy egyéb kezelés eredményességét.

A nyugati orvoslás kutatásai

A század elején komoly kutatásokat végeztek arra vonatkozóan, hogy milyen hatással van a stressz az emberi szervezetre és az izmokra. A kísérletek eredményét, közöttük az izomtesztelést beültették az orvostudományba is, ma már számos területen használják. Rájöttek arra, hogy nem csak az agy, a központi idegrendszer és az izmok is tárolnak emlékeket. Ezek az emlékek határozzák meg viselkedési formáinkat a különböző helyzetekben, ezek indítanak be viselkedési mechanizmusokat stressz esetén. Az izomtesztelésnek köszönhetően lehetővé válik, hogy olyan stressz-élményt is felszínre hozzunk, amelyre már nem emlékszünk. Agykutatások, idegrendszeri vizsgálatok, a stressz szervekre gyakorolt hatása csak egy része a további kutatásoknak. A Hagyományos Kínai Orvoslás meridián (energiapálya) rendszerét, az akupunktúrás és akupresszúrás pontokat is vizsgálatuk tárgyává tették és kimutatták azok hatását a testre, szervekre, izmokra. A kineziológia tehát komoly kutatásokra épül és ezen kutatások eredménye hozott létre több rendszert, kineziológiai ágakat. Nem tartozik vallási meggyőződés alá, ugyanakkor tiszteletben tartja mindenki hitrendszerét!

Megerősítő gyakorlatok - Stresszkezelés, feszültségoldás

Cél az integrált agyműködés, a kiegyensúlyozott érzelmekért és a testi egészségért

A kineziológia hivatalosan

A 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendelet alapján a kineziológia alternatív és komplementer jellegű, készség-, képesség- és személyiségfejlesztő, pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó prevenciós, holisztikus módszer. A kineziológia segít az egészségmegőrzésében, a betegségek megelőzésében, gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegségek mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, a személyiségfejlődésben. A kineziológiai módszerek mellett természetgyógyászati, mentálhigiénés, pedagógiai, szociológiai, pszichológiai módszereket is alkalmaz.

Mi történik a találkozónk során?

Életünk során számtalan esetben kerülünk stressz helyzetbe, fogantatásunktól kezdve a születés élményén, majd az óvodás, iskolás éveken keresztül a későbbi munkahelyi vagy magánéleti problémákig. A stressz sejtmemóriánkban raktározódik el a testünkben, amely blokkokat okoz. Később ezek a blokkok befolyásolják viselkedés mintáinkat, illetve testi, lelki megbetegedésekhez vezethetnek. A kineziológia gyengéden és fokozatosan tárja fel ezeket a blokkokat. A blokkot kiváltó traumát nem kell újból átélni, elég felismerni, mint a probléma forrása. A feltárást követően különböző korrekciós technikákkal történik meg a blokkok oldása. Tüneti kezelés helyett a jelenlegi probléma gyökerét keressük meg. Ennek azonosításához izomtesztelést használunk, mely az alkaron végzett enyhe nyomást jelent. A feloldáshoz szükséges technikát is az izmokon teszteljük ki. Az alkalmazott módszerek gyengédek, könnyen elvégezhetők, ugyanakkor nagyon hatékonyak. A korrekció a szabad energiaáramlást biztosítja a testben, mely lehetővé teszi, hogy beinduljon a test öngyógyító mechanizmusa.

A módszer sajátossága, hogy teljes mértékben személyre szabott. Azzal dolgozunk, ami az adott pillanatban a leginkább biztosítja az előrelépést. Sokaknak az a legmegnyugtatóbb, hogy nem kell mindent kimondaniuk és feltárniuk előttem, elég csak elengedniük a kérdéses területhez tartozó rossz érzéseiket. Találkozásaink alkalmával mindaddig a mélységig elmegyünk, amíg az izomtesztek engednek, tehát mindent megteszünk, amit a test lehetővé tesz és szükségesnek tart. Az egyes találkozók között általában 3-5 hét telik el, ennyi idő alatt alkalmazkodik a test az új információhoz, amit az oldás során elértünk. Témánként és egyénenként eltérő, hány találkozóra van szükség, de már az első oldás is látványosan érzékelteti hatását. Egy alkalom kb. másfél óra.

Aki “önfejlesztő rendszerként” alkalmazza a kineziológiát, hamar ráérez, hogy meddig képes a saját problémáit kezelni és mikor van szüksége következő találkozóra, mert újabb feldolgozandó téma tört fel benne. A találkozóink közötti időszakokra olyan módszerekkel, gyakorlatokkal ismertetem meg vendégeimet, amelyek segítségével megtanulják kezelni problémáikat, érzéseiket, fel tudnak készülni a megpróbáltatásokra. Ezen módszerek és gyakorlatok hétköznapi életbe való beillesztésével a találkozók közötti időszak kitolható és könnyebb, a fejlődés gyorsabb. Növeli a felelősségérzetet önmagunk irányába, megtanít odafigyelni a testünk és környezetünk jelzéseire.

Számos területen alkalmazható sikerrel:

testi panaszok,
félelmek, fóbiák,
pániktünetek,
tanulási nehézségek (koncentráció, megértés, diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia),
viselkedési zavarok,
nyilvános szerepléssel kapcsolatos problémák,
szorongás, stressz,
allergiás, asztmás tünetek,
beszédhiba, dadogás,
kapcsolati problémák (párkapcsolat, gyermeknevelési nehézségek, munkahely)
ha nem jön a baba és annak valamilyen lelki gátoltsága van
szakítás, válás,
haláleset feldolgozása stb. stb. stb.

Időpont foglalás

május 2024
hét
ked
sze
csü
pén
29
30
1
2
3
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30
31
error: A tartalom védett!!