BlogÖnismeretMiért kerülünk nehézségbe?

Miért kerülünk nehézségbe?

Miért kerülünk nehézségbe?

Talán te is tapasztaltad már, hogy időnként úgy viselkedsz, ahogy nem szeretnél. Téged is sodor magával? Bekorlátoz?

Ismerősek ezek a mondatok?

– A csalában senki sem volt sikeres.

– Mindenért meg kell küzdeni.

– A pénzért sokat kell dolgozni.

– A nőknek mindent egyedül kell csinálni.

– Senkiben sem lehet megbízni.

– Mindenki szegény volt a családban.

– A családban senki sem tudta elérni a vágyait és az álmait.

A legtöbb alkalommal, amikor ún. generációs oldást végzek a vendégeimmel, a felmenőkre jellemző a szegénység. Valódi szegénységről beszélük, földművelés, állattartás, kitettség a társadalomnak, környezetnek, tehát valóban szűkösségben élt felmenők jönnek elő. Maga a szegénység érzése ragad benn, aminek köszönhetően maradnak a fenti korlátozó programjaink. Tehát érzelmi és fizikai “szegénység” is beépül a szemléletmódunkba, holott lehet, hogy a jelenben mindenünk megvan.

Vendégem utált óvodába járni, mert nem lehetett anyukájával. Oyan volt számára, mint a börtön. Generációjában egy olyan történetet találtunk, ahol édesanya nem volt jelen a családban, gyermekként is felnőtt életet kellett élnie, segíteni a családban. Nem tanulhat, a vágyait nem érheti el. A vendégem élete során többször érezte hasonlóan magát, mint a felmenő: az óriási félelem az óvodában, hogy nincs anya, ide köthető. A jelenben is hat még rá, rengeteg benne a feszültség és a teendők miatt nem valósíthatja meg a céljait. (A feltáráshoz nem kell emlékezni a felmenők történetére, abban segítenek az oldótechnikák!).

NÉZD MEG, MIK HATNAK MÉG A JELENEDRE ÉS MIÉRT ALAKULHATNAK KI AZ ÉLETED SZÁMOS TERÜLETÉN NEHÉZSÉGEK

Már a fogantatásunk pillanatában kapunk egy csomagot, ami tartalmazza a felmenőinkben kialakult viselkedési minták teljes genetikai tárházát. Ma már az epigenetika bebizonyítja, hogy a betegségek mindösszesen 5%-a genetikai eredetű. Ha ugyanazokat a döntéseket hozzuk, ugyanúgy viselkedünk, mint a felmenőink, az ugyanolyan (vagy erősen hasonló) élethelyzetekhez vagy betegségekhez vezet, mint amiket a felmenőink megéltek. Még csak a fogantatásunknál tartunk és már számos olyan kódot kaptunk, amelyet bizonyos események, életkorok ha beindítanank bennünk, elkezdünk annak a kódnak megfelelően viselkedni és éljük azt az életet, ami nem is a miénk! Sok esetben fel sem tűnik, hogy egy ilyen program indult el bennünk, ha pedig rá is érzünk, hogy ez az elindult viselkedés “fura”, szinte sodor magával és csekély esetben kerül feldolgozásra ez a háttérprogram.

A fogantatást követően a várandósság alatt, a születésünk során, pici gyermekkorunkban is érnek minket olyan traumák, amelyek formálják az ún. hitrendszerünket. A hitrendszerünk olyan mint egy szűrő. Ha hasonló élethelyzettel találkozik, mint korábban, az eredeti esemény alapján fog reagálni. Ha az traumatikus volt, akkor negatív érzelmeket idéz fel és ez fogja rányomni a bélyegét a jelenben csak hasonló eseményre is. Máris lekorlátoz minket, a jelenbeli döntéseinket a múlt traumái határozzák meg.

Harmadik nagy kupac, ami erősen hat a jelenünkre, hogy milyen mintákat láttunk a szüleinktől, nevelőinktől. Ez alapján fogunk pl. kapcsolódni másokhoz, párt választani, gyermeket nevelni, érzelmet kezelni, problémát megoldani stb.

Ennek a hármas nagy csomagnak, a hátizsáknak a megismerésére hoztam létre a Tudatos Élet Online Programokat. Mint láthatod, ez a csomag életünk nagyon sok területére rányomja a bélyegét, mindamellett, hogy számos nagyon jó mechanizmust is kaptunk benne.

Az ún. korlátozó mechanizmusok hatással vannak az érzelemkezelésedre, az önmagaddal való kapcsolatra, a határaid kezelésére, a kommunikációra, a tanulmányokra, a párválasztásra, a gyermeknevelésre, a pároddal való kapcsolatodra, a másokkal való kapcsolatodra, a hétköznapi játszmákra, a pénzügyi helyzetedre, a fizikális állapotodra, sorolhatnám!

A jó hír, hogy ezen lehet változtatni! Már az nagyon sokat ad, ha felismered, milyen háttérprogramok mozgatnak. Ha ehhez még gyakorlatokat is kapsz, amivel kezelheted ezeket a programokat, az életed nagyot változhat. Harmadik láb, a nehezebb mélységi mozgatórugók feltárása olyan életet indíthat el, amire akár nem is gondoltál volna, hogy képes vagy!

A három lábat ötvöztem a Tudatos Élet programokban, amelynek leírását a képre kattintva találod.

A programot 2023. október 5-ig jelentős kedvezménnyel éred el! Ne hagyd ki! 

 

 

Az oldalon számos visszajelzést találsz arról, hogyan élték meg a progamot azok, akik már kipróbálták.

Szép napot kívánok!

Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!