BlogÖnismeretIzomfeszülés, bölcsességfog és a határok

Izomfeszülés, bölcsességfog és a határok

Izomfeszülés, bölcsességfog és a határok

Vendégem a nyár közepén érdekes jelenségre lett figyelmes. A munkahelyén észlelt egy játszmát, ami sajnos az ő feladatai elvégzésének rovására ment. Az egyik kolléga akadályoztatta a munkáját. Jelezte ezt a főnökének, aki nemhogy az akadályoztatást nem rendezte el, hanem egyenesen közölte vele, hogy ő reagálja túl a helyzetet és lehetne türelmesebb. Ezen annyira meglepődött, hogy még a testi tünetei is azonnal előjöttek. A jobb oldala (nyak, váll, bölcsességfog) teljesen beállt. 

Néhány héttel később a magánéletében kellett olyan feladatot ellátnia, amivel kapcsolatban nagyon megijedt: rajta kívülálló okok, a másik fél felelőtlensége miatt ő kerülhet bajba. A testi tünetek fokozódtak.

Mivel a vendégem már részt vett nálam tudatosságot növelő programban, azonnal elővette a munkafüzetét és elkezdte csinálni a gyakorlatokat. A helyzetet stabilizálta, de tudta, hogy ezek mellett már nem mehet el, mert feloldásra váró téma okoz ilyen helyzeteket az életében és tüneteket a testében.

Néhány héttel később találkoztunk. Jól érezte! Anyai családfájából indult el egy nagyon erős trauma, amit az igazságtalanság érzése és a rémület, hogy bajba kerülhet más miatt indított el nála. Mondanám, hogy hihetetlen, de már megszokott, hogy milyen pontosan találta meg a történetet, ahol egy tragikus esemény teljes mértékben tartalmazta a felmenője összes rossz érzését, ami a jelenben benne is felbukkant.

A vendégem tehát jól észlelte. Ebben a helyzetben azért nem tudott határokat húzni, mert egy régmúlt eseményt idézett fel benne az élethelyzet és az bekorlátozta, játszmában tartotta, tehetetlenség és tanácstalanság kezdte legyűrni. Mára a tünetei már múlóban, ezen túl mást is megfigyelt:

 

“Azt mondtam, hogy elmúlt az összes allergiám? Kb. fél éve vettem észre. A macskát-kutyát is tudom simizni. Pedig egész életemet úgy éltem le hogy viszkettem a szőröktől. Pedig ezzel nem is dolgoztunk… ezek voltak a “kockázatok és mellékhatások”.”

 

Ha tehát beragadsz egy helyzetbe, gondolhatsz arra, hogy mélyben húzódó minták hívják fel magukra a figyelmet. Ne okold magad vagy másokat azonnal, ha nehézségbe ütközöl. Így viszont, a háttérmunkával lehetővé teszed azt, hogy sokkal rövidebb ideig maradj a “dagonyában” és sokkal kevésbé kell mélyen megélned a hullámvölgyeket.

Remélem, tudod hasznosítani a vendégem történetét! Érdekel még ez a témakör?

A határokkal és mindennapi játszmákkal kapcsolatosan egy ingyenes online workshopot tartok, amelyre Téged is várlak nagy szeretettel.

 

Ha még nem jelentkeztél be a Tudatos Élet zárt Facebook csoportba, tedd meg most, hogy ne maradj le a workshopról.

Jelentkezem a Tudatos Élet csoportba

Várlak szeretettel! Addig is szép napokat kívánok!

Kata

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!