BlogÉletmódKampóegyengetés

Kampóegyengetés

Kampóegyengetés

Egyre több ismerősömet és vendégemet viseli meg az, hogy kezd eluralkodni a bárkinek bármit mondthatunk stílus, nincs következménye. Biztosan Te is láttad már, hogy a médiában is szabadon jelenhetnek meg durva, bántó, kritikák, oda nem illő hozzászólások, amin látszik, hogy valaki épp levezeti a frusztrációját, de köze nincs a valósághoz. Azon túl, hogy ez a médiában egyre durvább méreteket ölt, a mindennapok közvetlen kapcsolataiba is beférkőzött, de nem csak a forgalmi dugóban elgurult pirulákra igaz már ez, hanem akár olyan helyzetekben is, ahol igenis illene tisztelettudónak lennünk egymással, akár pl. ha igénybe veszünk egy szolgáltatást, vásárolunk, vagy együttműködő, egyenrangú kapcsolatban vagyunk.
 
A minap az egyik kedves hölgy hihetetlen zaklatott állapotban érkezett hozzám. Brutálisan megalázó, személyeskedő megjegyzést kapott egy közösség előtt, a közösség vezetőjétől, aki több oknál fogva sem engedhetné meg ezt magának, legyen most elég csak annyi az okok közül, hogy egy férfi egy hölggyel beszélt.
A hölgy felismerte a közlő játszmáját, de annyira lefagyott, hogy nem tudott ezzel mit kezdeni.
 
Megkérdezte tőlem:
Te tudod, mit kell csinálni ilyen helyzetben? Van erre megoldásod?
 
A megoldás igazából nem egy technika, vagy egy mondat, amit be lehet vetni. Ennél összetettebb!
 
Olyan állapotba kell hoznunk, amikor
– felismered a másik játszmáját,
– meg tudod tartani a stabilitásod, tudod, hogy amit látsz, az úgy van, nem bizonytalanodsz el,
– tudsz válogatni a megoldások közül az adott helyzetnek megfelelően.
 
Azt az okot kell megszüntetnünk, ami miatt lefagysz vagy nem úgy viselkedsz, ahogy szeretnél az ilyen helyzetekben!
 
Amíg beléd tudja akasztani a kampóját, addig meg is teszi. A benned lévő kampókat kell tehát kiegyenesítenünk! Enélkül hiába sajátítasz el bármilyen technikát, nem fogod tudni alkalmazni, hiszen lefagyott a rendszer.
 
Számos formában segítelek a “kampókiegyengetésben”. A Tudatos Élet programok is kifejezetten erre a célra jöttek létre, hogy tudj stabil maradni és használni az eszköztárad!
 
Nézd meg az ajándék kurzust vagy csatlakozz a számodra legkedvezőbb programhoz!
 
Várlak szeretettel a programokon!
Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!