BlogÖnismeret3 recept a negatív hangulat kezeléséhez

3 recept a negatív hangulat kezeléséhez

3 recept a negatív hangulat kezeléséhez

Biztosan veled is előfordult már, hogy úgy érezted, kibillentél az egyensúlyodból. Rossz érzés lett úrrá rajtad, amit nem tudtál mihez kötni, vagy problémát okozó események indultak el, akár sorozatban. Nézzünk néhány megoldási lehetőséget ilyen esetekre.

3 recept a negatív hangulat kezeléséhez:

  1. Nézz körül a közvetlen környezetedben! Ott is van elakadás vagy csak hírek, események borították fel az érzelmi egyensúlyod, amihez semmi közöd sincs? Ha a közvetlen környezeted rendben van, akkor tedd át oda a figyelmed, hogy az érzelmi stabilitásod visszanyerd. Töltekezz abból, amid van és ne hagyd, hogy kósza hírek hatással legyenek rád.
  2. Az érzelmi nyomás erősödik, vagy körülötted is van nehézség, megoldandó feladat, amely a figyelmedet igényli és akár megvisel. Ha meg tudod oldani, akkor tedd meg mielőbb, hogy ne vigye el a figyelmedet más területektől. Ezt követően megkönnyebbülsz és az eredményt is elkönyvelheted magadnak!
  3. A nehézség túlmutat a megoldó képességeden, a rossz érzésed növekszik, vagy a helyzet rosszabbodik, akár egyre erősödnek a jelzések (pl. egyre több baleset, betegség formájában). Ilyenkor fontos, hogy mielőbb segítséget kérj az elindult folyamat megállítására. A tapasztalatom azt mutatja, hogy a komoly nehézségeket okozó helyzetek mögött gyakran bújik meg transzgenerációs ügy. Ennek a feltárásához és feloldásához nem elég olvasgatni a témában, hanem – ahogy szoktam fogalmazni – bele kell nyúlni a rendszerbe. Két-három megoldó kép közé szorulunk, amiből az egyik ezért, a másik azért nem jó. A valódi megoldást (akár a transzgenerációs trauma miatt kialakult) ún. hitrendszeri szűrő nem engedi meglátni, amely gyengéden takarítható. Ezt követően más lehetőségek is megnyílnak előttünk, van olyan eset, amikor automatikusan meg is oldódnak problémák. A feltárást és feloldást követően a változás elindul és jelentősen könnyebben lehet tovább lépni, hiszen olyan megoldásokat is megláthatunk, amelyet korábban elképzelni sem tudtunk volna.

További hasznos tippekkel várlak a következő bejegyzésekben is!

Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!