BlogGyermeknevelésHogyan ne adjam át a rosszat, a káros mintákat?

Hogyan ne adjam át a rosszat, a káros mintákat?

kineziológus

Hogyan ne adjam át a rosszat, a káros mintákat?

 

Egy kedves kislány vendégem édesapja tette fel ezt a kérdést.

 

Az első gondolatom erre az, hogy próbálj ne ezen parázni, csak tölts minél több időt a gyermekeddel, szeretetben, odafigyeléssel. Akkor nagy gond nem lehet.

 

A második ötletem az, hogy dolgozzunk vele!

A gyermekneveléshez kapcsolódó mintáink leginkább akkor jönnek elő, amikor mi magunk is szülővé válunk. Előtte nagyon bölcsek tudunk lenni, mit-hogyan kellene csinálni. De amikor mi magunk is felhúzzuk a szülőség cipőjét, sajnos előbukkanhatnak olyan mélyen, tudatalattiban vagy testi szinten eltárolt mintáink vagy traumáink, amelyek még számunkra is meglepő viselkedésre késztetnek minket.

 

Amikor azon kapod magad, hogy úgy viselkedsz, ahogyan nem szeretnél, máris érdemes mélyebb szintre nyúló eszközök igénybe vételéhez folyamodnod, mert ezek a minták olyan mélységből határoznak meg, amelyeken fejből, odafigyeléssel nagyon nehéz változtatni. 

 

EZÉRT VAN AZ, HOGY BIZONYOS HELYZETEKBEN NEM MŰKÖDIK, AMIT A KÖNYVEKBEN OLVASTÁL, VAGY JÓ TANÁCSKÉNT HALLOTTÁL.

 

Arra van szükség, hogy a mélyen tárolt mintákat, mint a diavetítőből a filmet, kihúzzuk és új mintákat, új filmszalagot töltsünk be helyette.

 

Ebben az esetben a változás automatikus lesz, kritikus esetekben, akár stresszhelyzetben is tudsz már az új minta alapján működni.

 

Mivel számos sérelmet éltünk meg magunk is, illetve jó pár éven át sajátítottunk el bizonyos (akár ártó) mintákat, érdemes azok feldolgozására időt szánni. Az eredmény nem csak a gyermeknevelésben fog megmutatkozni, hiszen a szülői minták és traumák az életünk minden területére hatással vannak (a kapcsolatainkra, a párválasztásunkra, a pénzügyi döntéseinkre stb.), így azok feldolgozása lehetővé teszi a szabadabb Énünk megélését!

A témában több bejegyzést is írtam már, ha szívesen olvasnál még róla, kérlek, nézd át a blogomat, vagy kövesd a Facebook oldalamat (facebook/kineziolgoiavac), ahol rövidebb írásokat és visszajelzéseket is találsz a vendégeimtől.

 

Ha pedig megérett Benned a döntés, hogy belenézzünk a mintáid forgatókönyvébe, keress bátran, hogy közösen válasszuk ki a számodra legmegfelelőbb együttműködést, amelynek keretében segítek közelebb kerülni a valódi, felszabadult, könnyed, örömteli Énedhez!

 

Mészáros-Papp Katalin

Kineziológia Vác

Kineziológia Vác

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!