BlogGyermeknevelésKamaszkor könnyedén

Kamaszkor könnyedén

Kamaszkor könnyedén

 

A második dackorszak?
Már az első is kőkemény volt, de amikor már nagyobb…
Az alábbi részletes beszámoló, egy anyuka levele, fantasztikus képet ad arról, hogyan lehet lépésről lépésre közelebb hozni a kamaszokat is önmagukhoz, még ebben a nehéz időszakban is.

Amit ki kell emelni a levélből, az a szülői támogatottság!

A kineziológia módszere így működik, ahogy az anyuka a levélben leírta. Amit beviszünk itt, az hat. Hogy hány alkalom kell, az téma és egyénfüggő. Ami nem mindegy, hogy oldás után milyen “közegbe” kerül, akit oldottunk. Felnőtteknél és gyermekeknél is így van ez. Felnőtteknél a saját, egyéni támogatás is lényeges és mérvadó. A gyermeknél az elsődleges támogató közeg a család. Az, hogy a család mindig észrevette az előrelépést, teret adott a változásnak és támogatták ezen az úton Lacit, az mérhetetlenül fontos kiegészítése a kezelésnek. Az eredmény az Övék is. Anyuka látta a változást, maga is dolgozott a témán, apa befogadó a beszélgetésre, nem duzzog a korábbiak miatt, ez nagyon fontos!
Szívből gratulálok az egész Családnak!

Az anyuka levele

Kedves Kata!
Szeretném megköszönni azt a sok pozitív változást, amit tapasztalunk Lacika életében. A hirtelen berobbanó hormonok szinte elsöpörték addigi életét, barátait, kedvenc sportját, és jött helyette iskolai magatartási, tanulási problémák, szaktanári figyelmeztetők, teljes befelé fordulás, aktív élete helyett a szobájában -minket kizártan – töltötte életét, a számítógép előtt sok veszekedéssel, büntetéssel…Anyai aggódásomat nem tudom szavakba önteni, hogy aktív sportoló fiam állandó fáradságról panaszkodott napi szinten és iskola után csak feküdt az ágyában.
Hagyományos orvosi és pszichológiai kivizsgálások semmi kóros eltérést nem mutattak, ekkor kezdtem el keresni alternatív, gyors megoldásokat és jutottunk el Hozzád. Szinte napra pontosan meg tudom mondani, hogy mikor történtek a pozitív fejlemények miután nálad járt Lacika. Első alkalom után a számítógépes agresszív játékot abbahagyta, következő alkalommal már szintén másnaptól a fáradság megszűnt. Bőre nagyon érzékeny volt, anyagokra ez is alkalom után enyhült. A mozgás fontossága is egy következő alaklom után beindult, ugyan úgy, mint a testi higiéniára is jobban odafigyel. Sokkal kommunikatív lett, ki tudja fejezni a gondolatait. Megszűntek a szaktanári figyelmeztetők, sőt az iskolával külföldi tanulmányi kirándulásra mehetett. Aztán egyre többet vett részt  a családi életből a szobája helyett. 1 éve nem gondoltam volna, hogy házi munkába, kutyasétáltatásba segíteni fog, sokat beszélgetünk, kitartó igényes abban amit fontosnak gondol. Javult a tanulmányi eredménye, és a régi barátaihoz visszatért, lejár velük sportolni amit mindig is imádott. Sokkal jobb lett a kapcsolata apukájával sokat beszélgetnek, és ahogy mondtad a kreatív rajzolás festés is megjelent a hobbijai között.
Igazi tinédzser a szó jó értelmében feszegeti a határokat….de meg tudjuk beszélni a dolgokat, soha nem volt ennyire könnyen kezelhető sokkal szófogadóbb, mint kiskorában.

 

Ezeket a változásokat mi szülők magunk nem tudtuk volna elérni, a Te hozzáértő segítséggel történhetett meg ez a csoda amiért nagyon hálásak vagyunk Neked Kata!

 

Segítségedet nagyon köszönjük!

 

Heni

 

Köszönöm a visszajelzést! Ahonnan indultunk, a külföldi tanulmányi kirándulás eredménye könnyeket csalt a szemembe… Csak néhány alkalom, hogy egy fantasztikus jelenség ne vesszen el, ne szenvedjen, ne forduljon befelé! Örömmel is megélhető ez az átmeneti időszak!
Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!