BlogÖnismeretAz új éved, az új Éned

Az új éved, az új Éned

Az új éved, az új Éned

Ha lemaradtál az évindító videóról, most olvashatsz egy összefoglalót róla. A videót továbbra is megnézheted a Tudatos Élet zárt Facebook csoportban.

A témánk az volt, hogy mi történik abban az esetben, ha úgy érzed, kicsúszik a kezedből az életed fölötti irányítás. Vajon miért van az, hogy bizonyos helyzeteket jól tudsz kezelni, mások viszont leverik a biztosítékot és megviselnek érzelmileg? Visszavonulót fújsz, feszült, dühös leszel, begubózol, magadba fordulsz, emészted magad, sírós, védtelen, tehetetlen érzés indul el benned?

 

LETHELYZETEK, NEHÉZSÉGEK MINDIG IS VOLTAK, A KÉRDÉS AZ, TE HOGYAN REAGÁLSZ RÁJUK!

Az egyes élethelyzetekre adott reakciónkat számos dolog befolyásolhatja (hogy ébredtél aznap, milyen a fizikális állapotd, milyen stresszes a napod, tele a pocakod vagy éhes vagy stb.), de nagyon fontos hatása van a válaszreakciódra annak is, hogy milyen “szűrőn” keresztül nézed az aktuális helyzetet. Ha már átéltél korábban hasonló helyzetet és az érzelmileg megviselt, akkor nagy az esélye annak, hogy a jelenbeni, csak hasonló élethelyzetben is ugyanakkora érzelmi töltettel reagálsz, mint amikor valóban történt is veled valami megrázó. Ez a szűrő tulajdonképpen a hitrendszerünk vagy hiedelem rendszernek is nevezik.

Sok vendégemnél megfigyelhető pl. hogy ha a születése kapcsán nehézséget élt meg, akkor általában az új helyzetek félelmetesek, stresszelők számára, a nagyobb “újjászületések”, az új kezdetek (pl. új munkahely, párkapcsolat) kifejezetten nehezek számára.

AHHOZ, HOGY VALÓBAN KEZEDBE TUDD VENNI AZ ÉLETED FELETTI IRÁNÍTÁST, SZÜKSÉG VAN AZ ALÁBBIAKRA:

1. Ismerd meg a működésed

Ember vagy, vannak gondolataid, érzelmeid, traumákból és mintákból összeállt hitrendszered, eltárolt mechanizmusaid. Ha már ezt elfogadod, jöhet egy megkönnyebbülés, nem kell gépnek lenned!

2. Megtanulhatod ez alapján működtetni Önmagad

Amikor átlátod emberi mivoltod szerinti működésed, meg is tanulhatod a benned lévő folyamatok megfigyelését, irányítását. A gondolatok megszelidítését, az érzelmek megfelelő kivezetését, kommunikációját, stresszkezelést stb.

3. Önbecsülés

Az értékességed érzését növelni kell, hogy a tanult technikákat merd és tudd alkalmazni.

4. Hitrendszer tisztítása

Azokat a korlátozó hiedelmeidet, amelyek tudat alatt hatással vannak a döntéseidre, viselkedésedre, tetteidre, fel kell tárni és be kell gyógyítani a mögötte megbúvó érzelmi sebeket (anélkül, hogy a sebeket felszaggatnánk és újabb traumának tennénk ki) és új mintákat kell kialakítanunk (a kialakítást te magad végzed, nem én mondom meg neked a tutit).

5. Célok felállítása

Ahhoz, hogy tudj irányítani, tudnod kell azt is, hogy merre. Elindulhatsz egy sétakocsikázásra, vagy kijelölheted az útirány, hogy pl. Nagykanizsára szeretnél menni. A második esetben beütöd a címet a GPS-be és nyílegyenesen odamész. Ugyanígy van az életcélokkal is. Ha van célod, akkor tudod, hová szeretnél eljutni, míg a céltalanság érzése a monotonitáshoz, életuntsághoz vezet.

Ezeken az állomásokon viszlek végig, bár a cél felállítása az 1. helyre kerül. Az én célom az, hogy Te elérd a célod. Széles körű támogatást adog ehhez, többféle formában:

– online és személyes találkozókon átfogó programokkal,

– online tanfolyammal, kiegészítve egyéni alkalmakkal,

– Facebook csoportos programokkal stb.

Az általam összeállított programok általános információt is hordoznak, de minden programban megtalálhatók olyan gyakorlatok és feladatok, amelyek a személyedre szabott felismeréseket teszik lehetővé.

A következő bejegyzésben arról írok Neked, hogy mik is lehetnek az akadályoztató tényezők és hogyan hat Rád a külvilág!

Várlak szeretettel a következő hírlevélben és a Tudatos Élet programokon!

 

A PROGRAMOKAT JANUÁRBAN MÉG TAVALYI ÁRON ÉRED EL, PONT AZÉRT MERT A JANUÁR AZ ÚJRAKEZDÉST TÁMOGATJA! NE HALOGASD!

 

Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!