BlogÉletmódAz iskolai utolsó napok feszültsége – Vágjuk a centit

Az iskolai utolsó napok feszültsége – Vágjuk a centit

Az iskolai utolsó napok feszültsége - Vágjuk a centit

Az iskolai utolsó napok feszültsége – Vágjuk a centit

Sokan jelzik a szülők közül, hogy nagyon komoly viselkedési problémák merültek fel a gyermekeknél az utóbbi napokban. Dühkitörések, beírások, visszafeleselés, hiszti…

Kérlek, légy tekintettel arra, hogy a gyermekek az utolsó két hetet tapossák az iskolában és már nagyon fáradtak! Számos felmérő, felelet, fellépés, vizsga, verseny zúdul ilyenkor a gyermekekre, ami nem csak iskolai, hanem az azt követő tevékenységek miatt is feltolult az utolsó iskolai hetekre.

Emellett nagyon fontos, hogy figyelembe vedd, hogy EXTRA MELEG van, amihez a fiatal szervezet sem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni. Nem volt átmenet a tél és a nyár között, már két hónapja nyári melegben élünk. Testi szinten ez azt jelenti, hogy a meleg most egy alap stressz forrás a szervezet számára, amihez való alkalmazkodás rengeteg energiát vesz el.

Mindezekhez még párosul az egyéb, családban zajló történés, ami szintén hatással van a gyermekekre. Kistesó, nagytesó, költözés, veszekedés, betegség, haláleset stb.
Feszültebbek a szülők, fáradnak a pedagógusok és a többi gyermek is.

FONTOS:
A szünet első két hetében a tünetek erősödhetnek! Amikor végre ellazulnak a gyermekek, előtörhet a felgyülemlett feszültség. Akkor se döbbenj meg, ha betegséggel indítjátok a szünetet. Nem kell, hogy így legyen! De kérlek, gondolj arra, hogy “nem elromlott”, csak kimerült.

Vágjuk a centit! 7 nap 🙂

Jól jöhet néhány gyakorlat, amit a korábbi bejegyzésemben megtalálsz itt. Ez a korábbi bejegyzés a félelmek megzabolázásához kínál gyakorlatokat, de kiválóan csökkentik a feszültséget, oldják a szorongást, kiegyensúlyozottabbá tesznek és az érzéseken túl a tanulásra is jótékony hatást gyakorolnak.

Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!