BlogEgyébSzorongás és genetika

Szorongás és genetika

Szorongás és genetika

Szorongás és genetika

Meg kell osztanom Veletek a mai konzultáció tapasztalatait. Egy fiatal hölgy keresett meg, kislánya rágja a körmét.
 
Elindultunk a szorongás irányába és végül a kislányt oldottuk anyukán keresztül (szurogát oldásnak nevezik a kineziológiában, amikor valakin nem lehet oldást végezni, pl. gyermek 5-6 éves kor alatt) és máson keresztül oldjuk az illetőt.

 
Generációs oldást végeztünk, amit a családállításhoz lehet hasonlítani, de itt a generációkon keresztül hozott, örökölt viselkedési minták mögötti traumák tényleges oldása történik. Ez azt jelenti, hogy nem csak a mi megélt traumáinkat tudjuk feldolgozni, hanem azt is, amit örökletesen cipelünk magunkkal!
 
Már sok generációs oldást végeztem, de mindig megdöbbentenek a tapasztalatok. Most is így volt. Az egyik ilyen megdöbbenés, hogy a világháborús események nagyon komolyan végigmennek a generációkon, bár sokszor különböző viselkedési formákat váltanak ki a leszármazottakból, de a gyökér ugyanaz. Hihetetlen, hogyan tud étkezési problémákat okozni, hogy valamelyik felmenő hadifogoly volt, vagy állandó, családtagok elvesztésétől való félelmet kialakítani férfiakban az, hogy a nagymama a háború alatt rettegett a nemi erőszaktól…
 
Röviden, ma a dédipapától jutottunk el a gyermek (3 éves) körömrágásához – nála ez örökölt viselkedési forma. De lehet a már megszerzett élettapasztalatok (határsérülések) eredménye is a háttérben.
Azért szeretem ezt a módszert, mert ennyire személyre szabottan megmutatja, hogy kinek mire van szüksége.
Lehet, hogy másnál ugyanez a tünet az óvodás, iskolás stressz miatt alakulna ki.
 
Érdemes odafigyelni tehát a pszichés tünetekre, mert nagyon gyors, hatékony megoldás van a kezelésükre.
 
A pszichés problémák tüneteiről is lesz szó a Játék a határokkal tréningen.
 
Csak néhány ezek közül az alvászavar, körömrágás, bepisilés, étvágy problémák.

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!