BlogÉletmódA nehézség lehetőség a mentális állóképesség erősítésére

A nehézség lehetőség a mentális állóképesség erősítésére

A nehézség lehetőség a mentális állóképesség erősítésére

A nehézség lehetőség a mentális állóképesség erősítésére

“A kihívások azért vannak, hogy tanítsanak nekünk valamit, erősebbé tegyenek és megingassák azzal kapcsolatos hiedelmeinket, hogy mit vagyunk képesek legyőzni és mit nem. Amikor megértjük, milyen célt szolgál az előttünk álló kihívás, akkor feltárul előttünk az igazság: akadályok nem léteznek, csak lehetőségek, melyek által fejlődni tudunk.” Yehuda Berg

Az iskolák bezárása, mellette a munkába járás vagy a home office, a kijárási korlátozás és a Covid-19 egyéb járulékai komoly kihívások elé állíthatják az embereket, családokat.

Csak néhány, amikkel találkoztam az elmúlt hetekben a vendégeim, barátaim és a saját tapasztalataim alapján:

  • Nincs idő feltöltődni.
  • Érzelmi hullámvasutazás.
  • Harag, félelem az emberekben.
  • Párkapcsolat nehézségei felszínre kerülnek.
  • Gyermeknevelés szerepei átrendeződtek: nincs idő szülőnek lenni (helyette tanár, szakács, takarító stb.).

Egy ennyire új élethelyzet, a bizonytalanság felszínre hozhatja azokat, amik benned vannak, csak eddig a rohanás, sablonos mindennapok, megszokás miatt elmentél mellette.

Ha ezt az időszakot lehetőségként éled meg, a nehézség a hasznodra fordítható. Nem kell mást tenni, mint megvizsgálni azt, milyen kellemetlen érzések törtek elő belőled, vagy milyen nehézségekkel kell most szembe nézned és felkutatni azok eredetét. A tapasztalatom azt mutatja, hogy a jelen helyzetünk általában csak egy tünet. Amint megtaláljuk a probléma gyökerét, a tünet enyhül, majd megszűnik. A tünetek gyökerének megtalálásához és azok oldásához kiváló módszer a kineziolgóia.

A következő hetekben minden szerdán egy olyan bejegyzést teszek fel a honlapomra és osztom meg közösségi médiában, amelyek segítségedre lehetnek a nehézségek felismerésében és letételében. A Covid-19 vírus miatt kialakult élethelyzetet így a saját építésedre, fejlődésedre tudod fordítani.

Segítek abban, hogy:

  • megtanuld felismerni, ha stresszhelyzetben vagy,
  • eszközöket ismerj meg az abból való kilépéshez,
  • változzon a szemléletmódod,
  • megismerj néhány technikát a feltöltődésre,
  • mentális állóképességed növekedjen.

Még abban a helyzetben is van választásod, amikor egy külső körülmény erőteljes hatást, nyomást gyakorol az életedre! Választhatod azt a szemléletet, hogy oké, ez van, elfogadom. De nem tetszik! Hogyan hozhatom ki belőle a legjobbat? Amit most megtanulsz, a normál hétköznapokban már gyakorlat lesz és könnyedén tudod alkalmazni életed egyszerűsítésére, építésére.

Szeretettel látlak a következő hetekben is a bejegyzésekben, gyakorlásokban!

Hétfő: örömkeresés

Szerda: önismerkedés

Alakítsuk közösen szebbé az életet!

 

Mészáros-Papp Katalin

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!