BlogGyermeknevelésA lila szivárvány

A lila szivárvány

A lila szivárvány

A lila szivárvány

A gyerekek az egyéni konzultációk és a csoportos foglalkozások alkalmával is mindig megmutatják, milyen gyönyörű belső világgal rendelkeznek.

Tanulási nehézségekkel érkező kedves kis vendégem is csodaszép képek segítségével idézte fel a problémája gyökerét.

Érzelmi okokat kerestünk a háttérben a kineziológiában erre a célra alkalmazott, a képi világot is segítségül hívó módszerekkel.

A gyermek egy szivárványt látott, aki egy békát lila színűvé változtatott. Látványosan megbotránkozott ezen, mert a béka nem akart lila lenni. Ő béka és béka akart maradni! Jött egy madár, hogy megmentse a  békát, de a szivárvány őt is átszínezte. A gyermek teljesen értetlenül állt a dolog előtt és látszott rajta a felháborodás. Majd szerencsére meglátott egy virágot a réten, aki segített visszaváltoztatni a békát és a madarat az eredeti színűre. De mi a helyzet a szivárvánnyal, aki továbbra is mindent lilára akart változtatni? Mi lehet a megoldás? A gyermek nemes egyszerűséggel ráérzett arra, hogy ugyan a szivárvány egyik színe a lila, de ez a szivárvány csak lila szeretne lenni! Nagyon megörült a felismerésnek: a szivárvány szeretne lila lenni, de ő ezt nem tudja, ettől boldogtalan! Azt gondolja, hogy ha mindenkit lilává változtat, az jó, de igazából ő szeretne lila lenni. A gyermek a képzeletében gyorsan átváltoztatta a szivárványt teljes egészében lilára, aki ettől nagyon boldog lett és utána már nem akart átszínezni senkit. 

Neked mit mond ez a történet?

Kis vendégemmel megkerestük azt is, kire emlékezteti őt a szivárvány. A korábbi iskolájához jutottunk, ahol mindent megtettek azért, hogy “átszínezzék”. (Édesanyja felismerte a problémát és intézményt váltottak.) Minden ezzel kapcsolatos rossz érzést feldolgoztunk, így a gyermek is megnyugodott. Hozzáteszem, a gyermek nehézségeit is virágok jelképezték, amik sötétebb színűek voltak.

Hasonlóan szép és jelentőségteljes képeket gyakran idéznek fel a találkozóink során a gyermekek, de a felnőttek is! Majd megdöbbenve tapasztalják az összefüggést a képi világ és a jelen élethelyzetük nehézségei között.

A megoldás sokszor nagyon egyszerű és az orrunk előtt van, de maga a nehézség takarja el.

 

Gyönyörű belső világgal rendelkezünk, erre számtalan példát tudnék felsorakoztatni, akár a felnőttek köreiből is.

Harminc fölötti kedves vendégemre akkora hatással volt ez, hogy rajzot is készített arról, ahogyan látta a témájához kapcsolódó történetet. Íme 🙂

 

 

Attól persze nem kell megijedni, ha úgy érzed, Neked ez nem megy. A kineziológia kelléktára széles választékot nyújt számos esetre!

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!