BlogÉletmódA szárnyalás és a témák lezárásának hete

A szárnyalás és a témák lezárásának hete

vA szárnyalás és a témák lezárásának hete

A szárnyalás és a témák lezárásának hete

Nagyon szeretem azt az érzést, amikor az oldás végén azt mondhatom az izomtesztelés eredményeként a vendégemnek: Ebben a témában nincs szükséged több oldásra.
Csak néhány terület, amelyen szárnyaltak vagy egyes témáik végére pontot tettek a vendégeim a héten.

1. Lehet támogatni a Crohn betegséget kineziológiával, teljes életet élni, új célokat felállítani és kilépni a betegséggel való azonosulásból.

Mivel a módszer holisztikus, nem csak az érzelmekre gyakorolunk hatást. Sőt, az elsődleges cél az integrált agyműködés létrehozása az akalmazott gyakorlatok által, amelynek köszönhetően az érzelmi állapotunkat is kiegyensúlyozottnak érezhetjük.  Az eredmények tehát testi változásokban is megmutatkoznak. 

 
2. “Semmire sem emlékszem ebből az időszakból”
Feldolgozhatóak a rég eltemetett emlékek, amiket elzártál magadban. Az ilyen emlékek komoly blokkokat, az élet egyes területeiről való lekapcsolódásokat okozhatnak a jelenben. Közömbössé, merevvé, fásulttá tesznek bizonyos területeken, erőteljes testi tüneteket is produkálhatnak. Vendégem PCO-val, menstruáció kimaradással, párkapcsolati problémákkal küzdött.
 
3. Kisgyermekkel érkező családnál mindig elmondom, hogy előfordulhat, hogy valamelyik szülővel kell dolgozni az adott témán. A héten az egyik apuka felismerte, honnan indul a gyermekében a szorongás és kényszeres viselkedés. Rálátott arra is, mi az ő feladata mindebben, hogyan tudja a családja életét emelni, hogy mindannyian jól érezzék magukat, jól éljék meg a családi szerepeket.
 
4. Vajon változik-e a világ, a munkahelyi körülményeim, ha mindig azt teszem, amit úgy gondolom, hogy elvárnak tőlem?
 
A válasz egyszerű, nem. Megtenni mégis olyan nehéz azt, hogy felvállaljam önmagam, a saját véleményem, meghúzzam a határaimat. A héten három vendégem is beszámolt arról, hogy határozottan képviselte magát a munkahelyén. A leginkább meghatározó mondat számomra egyiküktől ez volt:
Vállalom a felelősséget azért, amit leírtam!

 

5. Kórházba kerültem, de tudom, hogy ennek valamilyen fontos jelentése volt a számomra, csak még nem értem, mi az pontosan.

 

Az oldást követően már igen. Amikor valaki szenved, fájdalmai vannak, ráadásul még kórházi kezelésre is szorul, ritkán fordul az elő, hogy nyitottan álljon az elé, hogy ez mit jelent számára. Persze, a közhelyek már elterjedtek (például: Ja, a térded, nem vagy elég alázatos…), de ezek csak tovább rontanak az egyébként is nehéz lelki állapoton. Az igazi eredmény az, amikor valaki felismeri, hogy ez a nehézség számára jelentéssel bír és felvállalja, hogy szembe néz azzal, feldolgozza a hátterében álló blokkot!
 
6. Ha az oldás közben azt ismered fel (nem én mondom neked, mindig te jössz rá a megoldásra!), hogy a szakítás, válás a te érdekeidet szolgálja és magadban le kell zárnod azt, akkor ez a legjobb, amit tehetsz magadért és a volt párodért. Az oldást követő jobb érzelmi állapotban még így is van, aki megpróbálja menteni a kapcsolatot. Általában erőteljes csalódások és pofonok követik ezt a próbálkozást. A hiba ilyenkor nem a módszerben van, hanem abban, hogy szembe mész saját magaddal. Látod a megoldást, mégis ellenkezőjét cselekszed. Ilyen felismerés és próbálkozás után végre a lezárás és elengedés mellett döntött a vendégem – most már tényleg nyugodtan tovább léphetnek mindketten.

 

Felismerések, új megoldási képek, tettek, felelősségvállalás kellenek ahhoz, hogy minőségi változást érj el az életedben.

 

A fent említett példák között volt, akivel 2 alkalommal találkoztunk és volt, akivel 1 év 3 hónapig dolgoztunk (már fél év után komoly eredményekkel, de azok fenntartásához szükséges volt még jó pár viselkedési minta oldására is). Az elvárt eredményhez szükséges oldások számát az határozza meg, milyen mélyen rejlik a probléma gyökere, illetve hány szálon kapcsolódik még be olyan esemény, amely viselkedési minták által újra generálhatja a tüneteket. 
Az eredményeik szemmel láthatóak, kézzel foghatóak. A változás beindul és a jó irányba visz, még akkor is, ha néha nehéz túllépni a megszokásokon, komfortzónákon. Ilyenkor van szükség a kitartásra, gyakorlásra és bizalomra, a lépésenként elért eredmények értékelésére.
 
Szívből gratulálok azoknak, akik saját nehézségeiknek nem az elszenvedőik, hanem megoldóik! Ezáltal nem csak saját életük minőségét javítják, de új mintát adnak a környezetüknek.
 

 

A változás megélhető! Engedd meg magadnak!

 

Mészáros-Papp Katalin

 

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!