BlogEgyébGyakorlatban a szülők

Gyakorlatban a szülők

Gyakorlatban a szülők

Gyakorlatban a szülők

A magyar nyelv híres a sokszínűségéről. Például a gyakorlatban szó sugallja azt, hogy a mindennapokban, az alkalmazásban, ugyanakkor azt is, hogy valami begyakorlásának, rutinná tételének a folyamatában. Ugye már Ti is gondoltatok arra, hogy a szülővé válás nem a gyermek megszületésével történik, hanem egy folyamat, amely során gyermekeink áldásos tevékenységének köszönhetően folyamatosan gyakorolhatjuk, milyen is szülőnek lenni? Sok nagyszülő állítja, hogy mire nagyszülő lett, már egész jó gyermeknevelési gyakorlata alakult ki.

Számtalan szakirodalom, előadás, szakkör, klub és ki tudja még, milyen forma sugallja felénk, hogy milyen is a „jó” szülő. Meg azt is, hogy milyen a jó gyerek. Ti el tudtok még igazodni ebben?

Az x-edik gyermeknevelési könyv és cikk elolvasása után úgy döntöttem, hogy saját gyermeknevelési stílust alakítok ki. Mégpedig a „csak az enyémet az alapján, amilyen a mi családunk”. Így aztán valószínű sosem leszek a mai elvárásoknak megfelelően „tökéletes szülő”, van ellenben két önálló, korának megfelelő fejlődési stádiumot élő, sokat játszó és keveset beteg gyermekem.

Ezért a „Hogyan NE legyünk tökéletes szülők” klubja Gyakorlatban a szülők fedőnévvel most beindítja tevékenységét azzal a feltett szándékkal, hogy levegye a szülők válláról a tökéletesség terhét és a tökéletesen túlterhelt gyermekek világával szemben a szülővé válás gyakorlásának útján egymást megerősítő partner-mozgalmat indítson azoknak, akik nem kívánnak beállni a sorba, hogy gyermeküket a csodás gyermekkor idején átpaszírozzák. A klubnak nem célja egy újabb szakirodalom feldolgozása, sokkal inkább az anyaság és apaság hangulatára való ráhangolódás, annak örömteli megélése – a gyakorlatban.

Azoknak, akik hajlandók kilépni a sorból és a gyermekük életében a felhőtlenség élményét annyira szeretnék biztosítani, amennyire csak lehet.

Gyakorlatban a szülők – zárt csoport

 

Hozzászólás küldése

error: A tartalom védett!!