BlogEgyébÉletünk mozija

Életünk mozija

Életünk mozija

Életünk mozija

Richard Bach Illúziók című könyvében nagyon fontos dologra hívja fel a figyelmünket.

“Mindannyiunknak hatalmunkban áll választani egészség és betegség, gazdagság és szegénység, szabadság és szolgaság között. A miénk a döntés, nem pedig bárki másé.”

Miénk a döntés, a választás lehetősége, hogy életünk mozijában milyen filmet szeretnénk nézni. Ugyanannyi energiával élhetjük meg “rosszul” az életünket, mint amennyi energia szükséges a “jó” megéléséhez. Min múlik akkor mégis, hogy az egészség, gazdagság és boldogság moziját nézzük? Alapvetően a gondolkodásunkon, azon, hogy mire fókuszálunk. Nehézségek mindig vannak az életünkben, de vajon hányan nézik meg azt, hogy ez milyen üzenetet hordoz a számukra? Ha ezeket az üzeneteket dekódoljuk, rájöhetünk, hogy valamilyen régi traumánk kiált segítségért a jelenbeli élethelyzeten keresztül és csak annyit kér, hogy gyógyítsuk meg. Ha ez megtörténik, a nehézség odébbáll, hogy egy sokkal jobb életnek adjon utat. Persze, jön majd az újabb nehézség, de akkor nézzük ezt úgy, mint egy nagy játszótér és alkalmunk van sok játékot kipróbálni.

A nehézségek közepette ezt nehéz így látni, ha valakit nagy trauma ér, mindent gondol, csak azt nem, hogy ez jó játék. Ezt a fajta szemléletet könnyebb elkezdeni akkor, amikor még kisebb a probléma, de sokan megteszik akkor is, amikor egy nehéz élethelyzet hívja fel a figyelmüket arra, hogy ideje változtatni. Sokan megteszik! De sajnos sokkal többen nem. Pedig a legnagyobb nehézségben is van valami, amit senki sem vehet el tőlünk: a választásunk, hogyan éljük meg!

Sokan kérdezik tőlem a kineziológiával kapcsolatban, hogy “Ez is valami olyasmi, amiben hinni kell, ugye?”. Az én tapasztalatom szerint, akár a saját élményeimet nézem a kineziológiával, akár azokét, akik hozzám fordulnak, ez valami olyasmi, amit csinálni kell! Az oldás lehetővé teszi, hogy máshogy éljük az életünket, mint korábban. Számtalan megerősítő gyakorlat alkalmazható ezt követően a hétköznapokban, hogy a változás tartós legyen. “Hinni magunkban kell, hogy ezt végig tudjuk csinálni” (Z.B.) és érdemesek vagyunk egy általunk szépnek, jónak tartott életre!

Mit nyújt számodra a kineziológia?

Van problémád, ami megterhelő számodra? Van célod, amit el szeretnél érni, de valamiért nem sikerül?

A kineziológia segít átlendíteni a mélypontokon. Megmutatja, hogy mit üzen számodra ez a nehézség és saját felismerésed lesz, hogyan tudsz ezen változtatni.

Mi történik az oldás során?

Elmondhatod, milyen helyzetben vagy. Már ettől megkönnyebbülsz, hiszen van, aki értő figyelemmel meghallgat.

Megengedsz magadnak másfél órát, ami csak Rólad szól és annak a problémának a megoldásáról, amivel érkeztél.

Megkeressük azt a kort és azt a módszert, amire szükséged van az adott helyzet oldásához.

Rájössz, hogy “nincs baj veled”, csak voltak negatív élményeid, amik feloldásra várnak.

Mi nem történik a kineziológusnál?

Nem foglak hibáztatni semmiért. Megítélni sem.

A szüleidet, a párodat, a főnöködet sem. Inkább megmutatom, hogyan értheted meg őket és magadat.

Nem húzok rád semmiféle skatulyát. Megmutatom azt is, hogy amiben már benne vagy, abból hogyan tudsz kilépni.

Nem adok véleményt és megoldási kulcsokat a kezedbe. Megmutatom, hogyan ismerd fel a válaszokat magadban.

Milyen esetben keress fel?

Ha megérett benned a döntés, hogy változtatni szeretnél a világodon és a változás kulcsa Te magad vagy.

ÉLETED MOZIJÁBAN TE VAGY A RENDEZŐ!

 

 

error: A tartalom védett!!